Titus Corlățean obține un nou mandat de senator după redistribuire

Fostul ministru de Externe Titus Corlăţean a obținut un nou mandat de senator, după restribuirea mandatelor. Acesta a fost al doilea candidat pe lista PSD Dâmbovița.

În aceste condiții, Titus Corlățean ajunge la al patrulea mandat de parlamentar. (a mai fost deputat între 2004 şi 2007, apoi senator în legislaturile 2008 – 2012 şi 2012 – 2016)

Titus Corlățean este vizat de o anchetă DNA privind votul din diaspora la alegerile prezidențiale din 2014, însă colegii săi din Senat au respins solicitarea DNA de începere a urmăririi penale.

Amintim, între cele două tururi de scrutin din 2014, Titus Corlățean a demisionat din funcția de ministru de Externe. La unele secţii de votare din străinătate s-au format cozi uriașe, iar români din diaspora au fost nemuţumiţi că nu au putut vota. Aceștia au criticat organizarea.

DNA a deschis apoi un dosar penal în legătură cu votul din diaspora și a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlăţean, pentru abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale.

Faptele ar fi fost comise atunci când era ministru de Externe. Având în vedere că solicitarea DNA a fost respinsă pe 21 iunie, Titus Corlățean nu poate fi cercetat.

Senatorul PSD va avea imunitate și în următorii patru ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS