Titus Corlatean: Am propus simplificarea procedurilor de vot in turul doi si cresterea numarului de cabine de vot

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, marţi, că a propus BEC simplificarea procedurii de completare a declaraţiei pe propria răspundere şi a listei pe care trebuie să se înscrie votanţii din diaspora, precum şi mărirea numărului de cabine de vot, acolo unde o permite spaţiul.

Ministrul de Externe a propus ca declaraţie pe propria răspundere să poată fi descărcată online şi completată înainte de vot, urmând ca la secţia de vot să fie doar semnată.

Totodată, MAE doreşte ca decizia BES din 2 noiembrie prin care această declaraţie a putut fi completată şi în proximitatea secţiei de votare să fie menţinută.

Şeful diplomaţiei a mai spus că MAE a propus şi simplificarea procedurii de completare a listei cu datele cu caracter personal.

O altă propunere se referă la creşterea numărului de cabine de vot, acolo unde există spaţiu.

Ministrul Afacerilor Externe spune însă că programul de vot nu poate fi prelungit pentru că legea nu permite acest lucru.

Amintim, în primul tur al alegerilor prezidențiale, mai mulți români din Franța, Italia, Spania și Germania s-au plâns că au stat ore în șir la coadă și nu au putut vota.

În acest context, au cerut demisia ministrului Titus Corlățean pentru că nu le-a asigurat condițiile necesare.