Tiramisu la pahar cu Mascarpone Delaco
Pentru momentele speciale, pregătește tiramisu la pahar cu Mascarpone Delaco.
Fie că îl pregătești cu ouă sau cu frișcă, Mascarpone Delaco este cel mai potrivit partener. Noi am testat ambele variante, iar crema obținută este aerată, fermă și nu absoarbe cafeaua din pișcoturi — lucruri esențiale pentru acest desert spectaculos.
Pentru rețeta de astăzi ai nevoie de:
- 160ml espresso
- 2 ouă – separă albușurile de gălbenușuri
- 60g zahăr
- 250g Mascarpone Delaco
- 12-15 pișcoturi
- Cacao pentru pudrat
Pregătește cafeaua și las-o să se răcească. Separă ouăle. Bate albușurile până se spumează ușor, adaugă jumătate din cantitatea de zahăr și continuă să mixezi până obții o spumă fermă. Las-o deoparte.
Separat, bate gălbenușurile cu restul de zahăr până când textura devine cremoasă și deschisă la culoare. Adaugă întreaga cantitate de Mascarpone Delaco și mixează doar cât să se încorporeze – 20-30 de secunde.
Încorporează spuma de albușuri, treptat, în crema cu mascarpone, amestecând ușor, cu o spatulă, pentru a păstra consistența aerată.
Mai departe, să asamblăm tiramisu. Pune în pahare o lingură de cremă, apoi un strat de pișcoturi înmuiate în espresso, un strat de cremă cu mascarpone, încă un strat de pișcoturi și finalizează cu un strat de cremă.
Pune la rece pentru cel puțin 2 ore sau, ideal, peste noapte.
Scoate de la frigider, pudrează cu un strat generos de cacao și servește alături de cei dragi! ✨





