Confidenţialitate

Timișoara: Spitalele se pregătesc pentru un eventual aflux de copii cu Covid după începerea școlii | AUDIO

Spitalele din Timișoara se pregătesc pentru un posibil aflux de copii cu Covid 19 după începerea școlii. La Spitalul Județean din Timișoara au fost deja alocate 25 de paturi pentru copiii care s-ar putea infecta cu SARS Cov 2.

Reprezentanții unității sanitare spun că numărul acestora poate fi suplimentat cu până la 50 de paturi.

Raul Pătrașcu manager Spitalul Judetean Timisoara:

”Varianta delta nu discriminează între grupele pe care tradițional le știam la risc, nu mai face discriminare între tineri și adulți, bătrâni, vârstnici și copii. Conform celor spuse de profesorul Oancea, numărul de prezentări a crescut dramatic. De asemenea, numărul de prezentări în UPU a crescut dramatic și se vede și pe numărul celor pozitivați în ultimele săptămâni”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru ca deocamdata numarul paturilor alocate copiilor este foarte mic, 6 paturi in doua spitale, managerii unitatilor sanitare implicate in lupta impotriva Covid 19 impreuna cu conducerea DSP Timis au stabilit ca la Clinica Bega, ce apartine de Spitalul Judetean Timisoara sa fie puse la dispozitiei 25 de paturi pentru copii si adolescentii ce ar putea fi infectati cu noul coronavirus.

”O zonă roșie e secția de pediatrie a spitalului Județean, care va avea inițial 25 de locuri pentru copiii pozitiv Covid 19 și cu posibilitate de extindere la 50 de locuri. Astfel încât să nu existe o presiune prea mare, părinții care au copii cu simptome să se poată prezenta și vor ști că vor avea locuri unde pot sta alături de copiii lor în caz de va fi nevoie”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.