Confidenţialitate

Timișoara scapă de restricțiile de weekend

Începînd de mâine, Timișoara și alte 7 localități (Bucovăț, Giarmata, Giroc, Sânnicolau Mare, Săcălaz, Recaș și Victor Vlad Delamarina) scapă de restricțiile de weekend, a stabilit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

În aceste localități, incidența cazurilor de infectare cu Sars Cov 2 a scăzut sub 3/1000 de locuitori.

Drept urmare, magazinele vor fi deschise până la orele 21,00, iar circulaţia persoanelor va fi permisă până la orele 22,00.

Își pot relua activitatea cinematografele, instituţiile de spectacole şi  operatorii de jocuri de noroc.

Va fi permisă şi funcționarea restaurantelor şi cafenelelor în interior, în limita a 30% din capacitatea maximă.

În schimb, în localitatea Nădrag, urmează să se aplice timp de 14 zile măsuri de protecție suplimentare pe toată durata săptămânii, dat fiind că  acolo incidența cazurilor a depășit 7,5/1000 de locuitori.

În ceea ce privește localitățile Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă, Orțisoara, Remetea Mare, Șag și Sânmihaiu Român, la reevaluare s-a constatat că se impune prelungirea cu 14 zile a restricțiilor impuse în zonele în care incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori.

Totodată, pe lista unităților administrativ teritoriale care au depășit pragul de 3/1000 de locuitori a intrat localitatea Racovița, iar Mașloc a trecut tot pe acestă anexă, ca urmare a scăderii incidenței, anunță  Prefectura Timiș.

Ca urmare a scăderii ratei de infectare localitățile, Vălcani, Sânpetru Mare, Denta, Ghilad, Gottlob, Lovrin, și Uivar, la reevaluare, nu au mai fost cuprinse pe niciuna dintre cele 4 anexe.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 25.04.2021.

Hotărârea va fi publicată pe site-urile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Instituției Prefectului Județului Timiș.