Confidenţialitate

Timișoara devine Capitală Culturală Europeană în 2023. Momentul, marcat cu „Festivalul Luminii” | AUDIO

Timișoara se pregătește să devină Capitală Culturală Europeană în 2023 – iar momentul este marcat odată trecerea dintre ani, cu „Festivalul Luminii”. Pe parcursul întregului an 2023 vor fi organizate sute de evenimente. Între acestea, festivaluri muzicale și un festival al literaturii, precum și cea mai mare expoziţie din ultimii 50 de ani din România delicată lui Constantin Brâncuşi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Poiectul cultural TM2023 începe de la trecerea dintre ani cu un eveniment spectaculos. „Festivalul Luminilor”, care se desfăşoară până pe 2 ianuarie 2023. Este un spectacol de lumină, de proiecţii şi de video mapping, artificii şi jocuri de lasere.

Manifestările iau startul în noaptea dintre ani, când la concertul organizat în oraș vor lua parte mai mulți DJ renumiți.

Timișoara are programate în 2023 sute de evenimente – spectacole de teatru, dans, concerte și evenimente în spații neconvenționale – la care vor lua parte 2500 de artiști români și străini.

Cu totul, vor fi 12 festivaluri – între care cel dedicat jazzului dar și un Festival Internațional de literatură.

Evenimentul central – şi considerat între cele mai valoaroase – va fi cea mai mare expoziţie Brâncuşi din ultimii 50 de ani din România, cu exponate care provin din muzeele celebre ale lumii.

Mai multe evenimente vor îmbina muzica cu noile tehnologii de-a lungul malurilor Canalului Bega, în jurul monumentelor iconice ale oraşului, la Castelul Huniade, Bastionul Maria Theresia și la Palatul Baroc.

Deschiderea oficială a „Capitalei Culturale Timișoara 2023” este programată în perioada 17-19 debruarie cu 50 de evenimente în tot orașul.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Metrorex anunță cum circulă metroul în noaptea de Revelion 2023