Confidenţialitate

Timișoara: 8 persoane urmărite penal în cazul porții care a căzut peste un tânăr din cauza furtunii

A început urmărirea penală în dosarul privind moartea unui tânăr din Timișoara, după ce poarta de la intrarea în oraș a fost doborâtă de o furtună puternică, în toamna anului trecut.

Opt persoane sunt urmărite penal pentru ucidere din culpă. Instanța nu vrea să divulge numele celor anchetați.

În septembrie 2017, din cauza vijeliei puternice, poarta care se afla la intrarea în orașul Timișoara pe Calea Lugojului, a căzut peste o mașină în care se afla un tânăr de 24 de ani. Student, la facultatea de Stomatologie tânărul a murit, strivit de construcția grea.

A fost deschis un dosar penal pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, potrivit purtătorului de cuvânt al instantei.

Opt persoane sunt urmărite penal  privind două infracţiuni, cea de ucidere din culpă şi una la legea specială a construcţiilor.

Nu știm insă cine sunt persoanele urmărite penal.

Cert este că in ianuarie anul acesta, primarul Nicolae Robu şi viceprimarul Dan Diaconu au fost audiați la Poliţia Timiş, ca martori în dosar.

Poarta a fost construită în urmă cu 37 de ani şi modernizată în urmă cu peste doi ani, lucrare pentru care Primăria Timişoara a plătit unei firme locale peste 50.000 de euro.

În luna octombrie a anului trecut o expertiză tehnică în cazul prăbuşirii porţii de intrare în Timişoara, arăta faptul că aceasta a căzut pentru că “nu s-au luat măsurile de siguranţă necesare”.