Confidenţialitate

TIMIȘ: Un consilier local al PMP recunoaște că a fost ofițer al Securității

Un fost ofițer al Securității, consilier local în Timiș, și-a recunoscut, în premieră, în instanță calitatea și a demisionat din funcție.

Germina Nagâţ, membru al CNSAS, Consiliul care studiază arhivele fostei poliții politice comuniste, anunţă că este primul caz în care un ofiţer de Securitate chemat în instanţă de CNSAS pentru încălcarea drepturilor omului refuză să se judece cu instituția.

„Poate că nu ştiţi, dar azi e zi de sărbătoare! Vreau să sărbătorim împreună, dragi prieteni şi neprieteni, primul caz în care un ofiţer de Securitate chemat în instanţă de CNSAS pentru încălcarea drepturilor omului refuză să se judece cu noi, ba chiar ne dă dreptate (<<achiesează>>, cum zice dumnealui în textul de mai jos)”, a scris Germina Nagâţ pe contul său de Facebook.

Sorin Bivolaru şi-a dat demisia din funcţia de consilier local, pe care a ocupat-o în urma alegerilor din 2016 şi din Partidul Mişcarea Populară (PMP).

„Pentru prima dată, un ofiţer de Securitate admite că a încălcat drepturile omului (căci asta înseamnă să fii <<lucrător al Securităţii>>, în sensul legii) şi nu combate în instanţă, invocând în apărarea sa regulamente, ordine militare, salvarea naţiunii şi a planetei Pământ! De asta zic că avem ce sărbători! E prima reacţie de bun-simţ din partea unui fost purtător al uniformei de securist şi prima demisie dintr-o funcţie publică, motivată astfel. Îl felicit pe domnul Bivolaru, iar justiţiei din România nu pot decât să-i urez <<La mai multe>> procese cu securişti terminate în acest fel!”, adaugă Germina Nagâţ.

În documentul transmis Curţii de Apel Bucureşti, Bivolaru a scris: „Achiesez la obiectul acţiunii în constatare şi sunt de acord cu admiterea acţiunii. Solicit să constataţi existenţa calităţii de lucrător al Securităţii a subsemnatului (ofiţer de contrainformaţii militare într-o unitate militară)”.