Confidenţialitate

Timiș: Prefectul acuză polițiștii care nu au intervenit în cazul colegului lovit cu pumnul de un bărbat | AUDIO

Prefectul de Timiș lansează acuzații grave la adresa polițiștilor după ce în spațiul public au apărut mai multe imagini în care mai mulți agenți ezită să intervină după ce un coleg de-a lor a fost lovit cu pumnul de un bărbat. Șefii poliției spun că nu se poate lua în discuție o lipsă de reacție, ci o evaluare a situației de fapt, astfel încât conflictul să nu escaladeze și să nu survină rănirea altor persoane. Agresorul a fost în cele din urma încătușat, iar acum a ajuns după gratii.

Atacul asupra polițistului a avut loc în parcarea subterană a unui mall din Timișoara. Mai multe echipe ale poliției au făcut verificări la cluburile și barurile din zonă pentru a vedea dacă se închid la ora 22. Ajunși în parcarea subterană au văzut doi bărbați care se certau.

Oamenii legii au încercat să îi despartă. Unul dintre scandalagii este un cunoscut interlop din Timișoara. Inițial, individul a plecat de la locul scandalului, dar s-a întors după câteva momente și l-a lovit cu pumnul pe unul dintre polițiști.

Colegii acestuia nu au avut însă niciun fel de reacție și s-au îndepărtat. După câteva minute, agresorul a fost încătușat de alți polițiști ajunși și ei în parcare. Conducerea Poliției Timiș spune că agenții aflați în apropierea colegului lovit au reacționat corect. De partea cealaltă, prefectul de Timiș acuza reacția pasivă a agenților și cere mai multă fermitate în intervenții spunând că doar astfel pot exista instituții puternice și respectate. Mai trebuie spus că agresorul polițistului a fost arestat pe 30 de zile pentru ultraj.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Discuția privind înăsprirea regulilor pentru aleșii agresivi s-a lăsat cu un nou scandal, chiar în Comisia pentru regulament | AUDIO

Autor: Dan Turcu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.