Confidenţialitate

Timiș: Corturi pentru refugiați instalate în cadrul unui exercițiu MAI

Ministerul de Interne a intalat o tabără pentru refugiați, în judetul Timiș, în cadrul unui exercițiu, prin care vrea sa-si testeze capacitatea dea areactiona la valul refugiatilor. O astfel de tabără este amplasată în apropierea localităţii Lunga, iar o alta urmează să fie amplasată în zona Stamora Moraviţa.

În aceste tabere sunt verificate resursele şi capabilităţile necesare desfăşurării activităţilor specifice la frontieră, respectiv trierea, înregistrarea, amprentarea şi identificarea cetăţenilor străini, precum şi a procedurilor care se aplică în astfel de situaţii, anunta Ministerul de Interne.

Totodată, forțele Ministerului Afacerilor Interne – polițiști de frontieră, reprezentanți ai structurilor de imigrări, jandarmi, polițiști și pompieri desfășoară şi alte misiuni specifice, în scopul dezvoltării unui răspuns integrat la provocările actualului mediu de securitate.
Ministerul Afacerilor Interne anunta ca activităţile care se derulează la frontiera cu Serbia sunt măsuri cu caracter preventiv.

Sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro