TIMIȘ: Centrul de Mari Arşi al Spitalului Judeţean, extins şi modernizat până în vară

Lucrările modernizare a Centrului de Mari Arşi din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara se vor finaliza până în luna iunie.

Aparatura medicală necesară va fi achiziţionată cu circa 17 milioane de lei de Ministerul Sănătăţii, conform conducerii spitalului.

Din punct de vedere al infrastructurii se va aloca un buget de un milion de euro, iar centrul va fi cel mai modern din ţara noastră.

„Suntem cu procedura finalizată pentru ultima construcţie a celor două paturi pe care le mai avem de făcut. Estimăm că până cel târziu în aprilie – iunie 2018 vom finaliza total acest centru, partea de tratament, de internare, de chirurgie”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean.

El a mai afirmat că, având în vedere cele petrecute la Bucureşti cu Centrul de Mari Arşi, după tragedia din Colectiv, echipa de conducere trebuie să fie foarte vigilentă în recrutarea angajaților.

În centru este nevoie de un colectiv de 50 de cadre medicale pentru ca acesta să poată funcţiona în condiţii de normalitate.

Casa Austria a fost construită la mijlocul deceniului trecut cu sprijin financiar austriac, Centrul de Mari Arşi din cadrul acesteia fiind un proiect mai nou.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS