Timbrul de mediu ar putea să fie înlocuit de o altă taxă auto de la 1 ianuarie 2019

Timbrul de mediu ar urma să fie înlocuit de o altă taxă auto de la 1 ianuarie 2019, în condițiile în care acesta abia a fost eliminat de mai puțin de doi ani. Informația a venit chiar de la Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului. Aceasta a declarat că noua taxă auto ar urma să fie implementată din prima zi a anului viitor, deși aplicarea ar urma să fie făcută treptat.

„Așa cum am spus de nenumărate ori, nu este vorba de o taxă de poluare, sau timbru de mediu sau o altă denumire care să includă cuvântul taxă. În schimb, am susținut și susțin în continuare că poluatorul plătește și nu numai în cazul emisiilor de CO2, ci și în cazul deșeurilor și în celelalte cazuri. Cel care poluează trebuie să plătească. (…) Forma finală se apropie. (…) Această contribuție nu va însemna o singură componentă, ci mai multe componente, să aibă loc și o informare a cetățenilor și poate includerea în acest program a unei perioade de grație pentru acomodare, pentru informare. Și să poată da posibilitatea cetățenilor să poată, într-un timp mai scurt sau mai lung, să ia o decizie cu propriul autovehicul care este mai vechi de zece ani care poluează, și în felul acesta să le dăm posibilitatea să își achiziționeze un autovehicul nepoluant”, a declarat Grațiela Gavrilescu, potrivit AvocatNet.ro.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2013, ce reglementa timbrul de mediu pentru autovehicule, a fost abrogată pe 1 februarie 2017.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS