Tiesto este cel mai bine plătit DJ din lume

DJ-ul în vârstă de 43 de ani a fost cel mai bine plătit, potrivit Forbes, în ultimul an.

Revista Forbes a publicat azi topul celor mai bine plătiţi DJ din lume, clasamentul fiind deschis de olandezul Tiesto. El a câştigat în ultimul an 22.000.000 de dolari.

Tiesto a fost primul DJ din lume care a vândut toate biletele pentru un eveniment desfășurat pe un stadion, două nopți la rând. A mixat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Atena, în 2004, şi a lansat până azi opt albume. În anul 1997, împreuna cu Arny Bink a creat casa de discuri Black Hole Recordings.

Pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi DJ din lume se află DJ Skrillex, în vârstă de 24 de ani, originar din Los Angeles, care a câştigat în ultimul an 15.000.000 de dolari. Locul trei revine suedezilor de la House Mafia – Steve Angello, Sebastian Ingrosso şi Axwell – cu încasări de 14.000.000 de dolari.

Forbes notează că unii DJ din top 10 încasează şi 100.000 de dolari pentru o noapte de mixat. Sumele luate în calcul pentru acest top includ şi vânzările de albume, obiectele care poartă numele artiştilor, drepturile de autor încasate de la posturile de radio sau TV şi asocierile vedetelor cu diferite firme.

Cel mai celebru DJ francez, David Guetta, ocupă locul al patrulea, cu 13,5 milioane de dolari, fiind urmat de DJ Steve Aoki, cu 12 milioane de dolari, DJ Deadmau5, cu 11,5 milioane de dolari şi DJ Pauly D, star al emisiunii MTV ‘Jersey Shore’, cu 11 milioane de dolari.