Confidenţialitate

Tibi Uşeriu: “Am reuşit să evadez după trei luni din închisoare” – VIDEO

Tibi Uşeriu, românul care a câştigat pentru a doua oară ultramaratonul de la Cercul Polar, cel mai greu ultramaraton de pe planetă, a stat de vorbă cu Andreea Esca despre arestările din trecutul său, dar şi despre evadările din închisori.

“Eram prin Austria. Am văzut pe ecrane că sunt căutat. Am fugit în România. Bineînţeles că nu am avut de fugit prea mult pentru că Europolul era activ. Am fost arestat în România, dar din cauza că nu aveam crimă, nu au putut să mă extrădeze.

După 30 de zile am fost eliberat. Doar că nu mai aveam voie să părăsesc ţara. În 2006 aş fi fost ridicat din România şi dus în Germania sau în Austria, unde aveam problemele astea, ceea ce nu s-a întâmplat.

Eu am tot călătorit şi încercam să mă ascund. Ştiam că la un moment dat se întâmplă. Am călătorit sub identităţi false. Am fost prins de două ori. O dată în Austria, unde am reuşit să evadez după trei luni din acea puşcărie. Pentru mine a fost destul de simplu. Am filat curtea unde eram scoşi în fiecare zi la plimbare.

Acolo am urcat pe un burlan, pe unde curge apa de pe acoperiş, am trecut printre gratii, am sărit un gard, după care era un zid în construcţie, am urcat pe schelă, am sărit în afara penitenciarului, am stat ascuns, am mers pe o linie ferată, am urcat într-un tren marfar şi m-am trezit undeva pe lângă Belgrad. Aşa am scăpat.

M-am întors în România. Din nou m-am întors pe undeva prin Italia. Trecând graniţa din Franţa în Italia, iarăşi am fost prins, un an şi ceva şi iarăşi am scăpat. Acolo nu era o puşcărie, era un arest la frontieră”, a mărturisit Tibi Uşeriu.

“Am fost acuzat de la mici furturi până la jaf armat. La unul dintre jafuri am avut un schimb de focuri cu cei care transportau banii, iar o persoană a fost rănită uşor. Am fost acuzat şi pentru tentativă de omor. Cumulat cu toate faptele am primit 23 de ani pentru Austria şi pentru Germania”, a continuat Uşeriu.