Confidenţialitate

Tiberiu Ușeriu a câștigat ultramaratonul de 566 de km de la Cercul Polar, cea mai dură competiție din lume

Românul Tiberiu Ușeriu a câștigat cel mai greu maraton din lume: ultramaratonul de 566 de kilometri de la Cercul Polar, 6633 Arctic Ultra.

Bistrițeanul a condus această probă extremă de la începutul cursei până la sfârșit.

Pe locul al doilea, la 56 de minute de câștigător, a fost un bărbat din Singapore.  Ultimii cinci concurenţi rămaşi în cursă, printre care și românii Vlad Tănase şi Andrei Roşu, au trecut linia de sosire împerună.

Tiberiu Ușeriu a terminat cursa azi-noapte în jurul orei 01.00, ora României. Bistrițeanul a fluturat steagul României la Polul Nord, după ce tocmai trecuse de linia de finish a celei mai solicitante curse din lume.

Bistrițeanul este al 20-lea concurent din istoria concursului care a reușit să termine cursa în timpul impus de organizatori.

https://twitter.com/Likeys/status/711079829425225728

Cursa de la Cercul Polar de 566 de kilometri trebuie parcursă în 180 de ore. În zonă temperaturile ajung şi la -60 de grade, iar vântul bate și cu peste 200 de km/h.

„Şi avem un câştigător la ediţia 2016-aa Maratonului Artic 6633 Ultra: Tiberiu Uşeriu din România a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk azi la ora 4.44 PM. Tiberiu a condus de la început până la sfârşit şi a meritat! Este, fără îndoială,un campion”, a spus unul dintre organizatorii ultramaratonului.

La startul care s-a dat pe 11 martie s-au aliniat 12 sportivi, dintre care şapte au terminat cursa.

Din 2007 şi până la ediţia din acest an din cei peste 200 de participanţi doar 19 au reuşit să treacă linia de sosire.

Bistriţeanul de 41 de ani, care a câştigat cea mai grea cursă de alergare din lume şi a dus steagul României la Polul Nord, s-a antrenat întreaga iarnă în Pasul Tihuţa din Munţii Călimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber în nopţile geroase de iarnă şi a făcut baie la copcă pe ger pentru a rezista la Polul Nord.

 

Sursă foto: http://www.6633ultra.com/