Theresa May: Nivelul amenințării teroriste rămâne critic în Marea Britanie

Nivelul amenințării teroriste rămâne ”critic” în Marea Britanie, a declarat premierul Theresa May, după reuniunea de joi a comitetului de urgență COBRA.

A fost a patra ședință a comitetului de la atentatul de luni de la Manchester Arena, soldat cu 22 de morți și peste 100 de răniți.

Nivelul critic înseamnă că un atac este în prezent iminent în Regatul Unit.

Theresa May a precizat că 1.000 de militari vor sprijini polițiștii în zilele următoare, când britanici vor avea o minivacanță.

”Poliția a confirmat că 8 suspecți sunt arestați. În plus au fost făcute progrese în ancheta privind atenatul de luni. Dar nivelul de amenințare va rămâne critic, iar oamenii trebuie să fie vigilenți. Aproximativ 1.000 de militari îi vor sprijini pe polițiști şi vor oferi o garanţie importantă înainte de weekend-ul prelungit cu ocazia vacanței bancare”, a declarat Theresa May.

Premierul britanic a vorbit și despre informațiile din dosar furnizate americanilor.

Britanicii au criticat joi serviciile secrete din Statele Unite pentru că ar fi dezvăluit presei americane informații sensibile privind atentatul din Manchester.

Premierul Theresa May a declarat că îi va explica președintelui Donald Trump că informaţiile transmise între forţele de ordine trebuie să rămână secrete.

”Astăzi o să particip la summitul NATO, unde voi colabora cu partenerii internaționali pentru combaterea terorismului. Îi voi transmite clar președintelui Trump că informațiile schimbate între agenţiile de aplicare a legii trebuie să rămână securizate. Mâine voi participa la summitul G7 din Italia, unde voi conduce o discuţie despre combaterea terorismului, despre cum vom lucra împreună pentru a preveni atacurile online și despre cum putem opri răspândirea ideologiei extremiste pe rețelele sociale”,a mai spus Theresa May.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS