Confidenţialitate

Theresa May: Alegerile din Marea Britanie vor avea loc la data stabilită

Alegerile generale anticipate vor avea loc joi în Marea Britanie, așa cum este stabilit a anunțat, din Downing Street, prim-ministrul britanic Theresa May

A venit vremea să se spună că ”este destul” în privinţa luptei împotriva terorismului, a declarat premierul, potrivit BBC.

 

Premierul Britanic, Theresa May: “Nu putem și nu trebuie să ne prefacem că lucrurile pot continua așa, deoarece lucrurile trebuie să se schimbe. Deși recentele atacuri nu au legătură cu rețele comune sunt legate într-un sens important, sunt legate între ele de ideologia extremismului islamist care predică ura, vinde divizarea oamenilor și promovează sectarismul. Înfrângerea acestei ideologii este una dintre marile provocări ale zilelor noastre, aceasta va fi înfrântă numai atunci când vom reuși să ținem mințile oamenilor departe de această violență. Trebuie să colaborăm cu aliații noștri pentru a ajunge la acorduri internaționale care reglementează spațiul cibernetic pentru a preveni răspândirea acestei ideologi. Trebuie să revizuim strategia antitero din Marea Britanie pentru a ne asigura că poliția și serviciile de securitate dețin toate competențele de care au nevoie.”

May a dezvăluit, de asemenea, că autorităţile britanice au dejucat cinci comploturi credibile începând din martie şi până în prezent.

În această declaraţie de presă pe care a făcut-o duminică în faţa numărului 10, pe Downing Street, premierul britanic a subliniat că trebuie să se facă mai mult împotriva terorismului ”aici, acasă”.

Premierul a oferit informaţii şi despre răniţii în atacul de sâmbătă seara.

Cel puţin 48 de persoane au fost rănite în atac şi primeau îngrijiri în spitale.

Unele dintre ele prezintă răni ”care le pun viaţa în pericol”, a spus ea, fără să ofere detalii.