The Washington Post: Un lider al republicanilor susținea în 2016 că Trump e plătit de Putin

Declarație incendiară a liderului republicanilor din Camera reprezentanților: The Washington Post scrie că, anul trecut, Kevin McCarthy ar fi spus că Donald Trump este plătit de Rusia. Dezvăluirea vine în contextul în care un fost șef al FBI, Robert Mueller, a fost desemnat să ancheteze posibila implicare a Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA.

 

The Washington Post scrie că, în iunie 2016, liderii Partidului Republican au discutat despre implicarea Rusiei în alegerile americane. Era cu o lună înainte ca Donald Trump să obţină nominalizarea şi a doua zi după ce s-a aflat că hackeri ruşi au spart serverele democraţilor.

Conversaţia dintre liderul republican din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, și liderul republican din Senat, Paul Ryan, a rămas secretă aproape un an. Dar cotidianul american susţine acum că ar fi obţinut o înregistrare. La un moment dat, McCarthy afirmă: ”Cred că sunt doi oameni pe care-i plăteşte Putin: Rohrbacher şi Trump”. Dana Rohrbacher este un reprezentant republican din California, fervent apărător al Rusiei şi al preşedintelui Vladimir Putin. Afirmația i-a făcut pe congresmeni să râdă, dar Paul Ryan a intervenit imediat, punând capăt discuţiei și cerându-le celorlalți participanți la întâlnire să țină pentru ei ce au auzit.

Înainte de respectiva întâlnire a congresmenilor republicani, McCarthy şi Ryan au participat la discuţii separate cu premierul Ucrainei, Vladimir Groisman, care a vorbit despre tactica ruşilor de a finanţa politicieni populişti pentru a submina instituţiile democratice din estul Europei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS