The Sun: Copii în vârstă de 6 ani, plătiți cu sume modice pentru asamblarea ouălor Kinder. DGASPC s-a autosesizat – AUDIO

         Posibilă încălcare a drepturilor copiilor prin exploatare prin muncă în Satu-Mare.

Protecția Copilului din județ s-a autosesizat și verifică informațiile prezentate de jurnaliștii britanici potrivit cărora mai mulți copii români sunt plătiți cu sume modice pentru a asambla jucării din ouă Kinder.

Publicația The Sun scrie că aceștia sunt plătiți cu 22 de penny pe oră – ceea ce înseamnă că pentru fiecare o mie de ouă asamblate primesc doar echivalentul a 20 de lei.

Compania care vinde ouăle Kinder are 2 puncte de lucru în județul Satu-Mare.

Ancheta Direcției pentru Protecția Copilului Satu-Mare s-a autosesizat după un articol publicat de jurnaliștii britanici de la The Sun.

Potrivit acestora, familiile sărace de români muncesc până la 13 ore pe zi în propriile locuinţe pentru a asambla jucăriile mici de plastic, care se găsesc în ouăle Kinder.

La această muncă extenuantă participă inclusiv copii în vârstă de 6 ani, potrivit publicației britanice.    În articol este citat și părintele unor copii implicaţi în asamblarea de jucării – care a declarat că este vorba de o muncă de sclavi.

Am stat de vorbă cu șefa Direcției pentru Protecția Copilului Satu-Mare,  Mariana Dragoș.

Încercăm să identificăm familia și copiii și să vedem dacă sunt încălcate drepturile copiilor, dacă copilul a fost supus unei forme de abuz, dacă a fost periclitată în familie viața copilului”, a declarat, pentru Europa FM, Mariana Dragoș. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit The Sun, pentru fiecare 1.000 de ouă asamblate, o familie primeşte în jur de 20 de lei româneşti, echivalentul a doar 3.77 de lire sterline.

Produsele sunt ulterior transportate la fabrica Ferrero din localitatea Carei. Intermediarii vând ouăle asamblate în schimbul a 80 de penny pe bucată.

Compania Ferrero deține 2 puncte de lucru în localitățile sătmărene Carei și Tășnad, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu-Mare.

Europa FM așteaptă în acest moment un punct de vedere din partea reprezentanților acesteia.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS