Confidenţialitate

The Rolling Stones – Ruby Tuesday

Ruby Tuesday este o piesă înregistrată de Rolling Stones în 1966 și lansată ca single la începutul anului 1967. A ajuns repede pe prima poziție în clasamentul muzical din Statele Unite și pe locul trei în Marea Britanie. Această piesă a servit drept inspirație și pentru lanțul de restaurante cu același nume, Ruby Tuesday.

Keith Richards și Brian Jones au scris piesa împreuna, dar păstrând tradiția Rolling Stones, Mick Jagger și Keith Richard sunt creditați în mod oficial drept autori.

Ruby Tuesday este o piesă scrisă despre Linda Keith, iubita lui Keith Richards. Acesta din urmă a scris piesa după ce Linda l-a părăsit pentru Jimi Hendrix. În această perioadă Linda devenise dependentă de droguri. Keith a apelat la părinții acesteia pentru a o ajuta să revină pe calea cea dreaptă. În autobiografia sa, Keith Richards spune că Linda s-a simțit trădată și nu au mai vorbit mulți ani după acest incident. Din fericire Linda a trecut peste dependența de droguri, s-a căsatorit, are copii și trăiește in New Orleans.