The Revolution, trupa lui Prince, se va reuni pentru a susţine o serie de concerte – VIDEO

The Revolution, trupa cântăreţului american Prince, a anunţat, miercuri, prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, că se va reuni după trei decenii, pentru a susţine în viitorul apropiat o serie de concerte în memoria starului, informează bbc.com.

Anunţul a fost făcut, miercuri, printr-un mesaj video ce a fost publicat pe pagina de Facebook a basistului Brown Mark.

Chitarista Wendy Melvoin spune că, ”după mai multe zile petrecute plângând moartea lui Prince”, membrii trupei The Revolution au acceptat să se reunească, pentru a susţine o serie de concerte.

Trupa americană, care s-a destrămat în 1986, a susţinut în anii ’80 mai multe show-uri în calitate de cap de afiş şi a cunoscut câteva schimbări de componenţă.

Cel mai probabil, trupa The Revolution se va reuni în formula următoare: Brown Mark (bas), Wendy Melvoin (chitară), Lisa Coleman (clape), Matt Fink (clape) şi Bobby Z (tobe). 

Deşi nu au fost anunţate deocamdată oraşele şi datele în care vor avea loc aceste show-uri, Wendy Melvoin a precizat: ”Vom fi pe scenă în curând”.

The Revolution a fost trupa care l-a acompaniat pe Prince la începutul carierei sale, deşi nu a avut un nume până la apariţia alături de artist în filmul ”Purple Rain” din 1984.

Grupul a apărut pe patru dintre albumele lui Prince – discul cu coloana sonoră a filmului ”Purple Rain”, ”Parade”, ”1999” şi ”Around The World In A Day” – şi a participat la înregistrările unora dintre cele mai cunoscute piese ale sale, inclusiv ”When Doves Cry”, ”Kiss” şi ”Let’s Go Crazy”.

Trupa The Revolution s-a destrămat în 1986, după încheierea turneului mondial de promovare a albumului ”Parade”.

Cântăreţul Prince a murit, pe 21 aprilie, la vârsta de 57 de ani. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

https://www.youtube.com/watch?v=x_tonrrxvYA