Confidenţialitate

The Guardian. Soția lui Alexei Navalny, la Conferința pentru Securitate de la Munchen: Aș vrea ca Putin și oamenii lui să fie pedepsiți

Soția lui Alexei Navalny – Iulia Navalnaya – a urcat pe scenă la Conferința pentru Securitate de la Munchen unde a declarat că „aș vrea ca Putin și oamenii lui, toată lumea din jurul lui, Guvern, prieteni, vreau să știu că vor fi pedepsiți pentru ceea ce au făcut cu țara noastră, cu familia mea și cu soțul meu”.

„M-am gândit: oare ar trebui să stau aici, în fața voastră, sau ar trebui să mă întorc la copiii mei? Și apoi m-am gândit ce ar fi făcut Alexei în locul meu… și sunt sigură că ar fi stat aici, pe această scenă.

Nu știu dacă ar trebui să cred știrile teribile pe care le primim, știrile pe care le primim doar din partea presei oficiale – pentru că de mulți ani, și voi știți toate astea, suntem în această situație. Nu putem să-l credem pe Putin, nu puteme să-i credem Guvernul. Ei mint constant.

Însă, dacă este adevărat, aș vrea ca Putin și oamenii lui, toată lumea din jurul lui, Guvern, prieteni, vreau să știu că vor fi pedepsiți pentru ceea ce au făcut cu țara noastră, cu familia mea și cu soțul meu”, a spus soția lui Alexei Navalny conform unei traduceri realizate de cotidianul The Guardian.

Alexei Navalny a murit în închisoare. Liderul opoziției, în vârstă de 47 de ani, era ținut în închisoare la aproximativ 65 de kilometri la nord de Cercul Arctic. Alexei Navalny era unul dintre cei mai vizibili și mai insistenți critici ai lui Vladimir Putin – președintele Rusiei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Alexei Navalny a murit în închisoare la vârsta de 47 de ani. Roberta Metsola: „Rusia i-a luat libertatea și viața, dar nu și demnitatea” | LIVE UPDATE