The Guardian: Președintele american Donald Trump și-a amânat vizita de stat în Marea Britanie

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump i-a mărturisit premierului Theresa May că nu vrea să vină în Marea Britanie, până când nu există sprijin public pentru vizita sa în rândul britanicilor, spun surse citate de jurnaliştii The Guardian.

De asemenea, convorbirea dintre cei doi lideri a avut loc în ultimele săptămâni, potrivit unui consilier de pe Downing Street.

Aceste informaţii nu au fost confirmate până în acest moment de către reprezentanţii guvernului Marii Britanii.

Premierul May l-a invitat pe preşedintele american să participe la o vizită de stat în Marea Britanie la doar şapte zile după învestirea sa la Casa Albă.

Mai mulţi diplomaţi britanici au catalogat invitaţia drept prematură, dar aceasta nu poate să fie retrasă după ce este înmânată liderului de la Washington.

Preşedintele Trump a intrat recent într-un război al declaraţiilor cu primarul Londrei, Sadiq Khan, după ce s-a folosit de atentatele londoneze pentru a-şi promova propria agendă antiimigraţionistă şi chiar l-a citat greşit într-un mesaj postat pe Twitter.

În loc să retragă mesajul iniţial, miliardarul american l-a catalogat drept patetic pe primarul londonez, care a atras atenţia asupra scoaterii decalraţiilor sale din context de către Donald Trump.

Recent, şeful diplomaţiei britanice a dat asigurări că vizita de stat a preşedintelui american va avea loc în continuare în Marea Britanie, în ciuda apelurilor lansate pentru anularea vizitei de către primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan şi liderul liberal-democraţilor Tim Farron.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS