Confidenţialitate

Thailanda: 200.000 de oameni, spitalizați săptămâna aceasta din cauza aerului poluat | AUDIO

În Thailanda, 200.000 de oameni au fost spitalizați numai în această săptămână din cauza unor probleme de sănătate pe fondul aerului poluat. Medicii au recomandat purtarea măștii sanitare din cauza smogului dens care a înghițit orașele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 1,3 milioane de persoane s-au îmbolnăvit în regatul asiatic de la începutul acestui an din cauza aerului poluat, anunță Ministerul Sănătăţii Publice.

Capitala Bangkok, o metropolă cu aproximativ 11 milioane de locuitori, una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, este acoperită de mai multe zile de smog format dintr-un amestec de gaze de eșapament, emisii industriale și fum de la arderile agricole. În țară au fost raportate mai multe incendii de pădure.

Oricine iese din casă ar trebui să poarte o mască antipoluare de înaltă calitate, spun medicii care au mai recomandat ca femeile însărcinate, copiii și persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace să nu părăsească locuințele.

Creșele publice dispun de „camere speciale fără praf”, dotate cu purificatoare de aer pentru a proteja copiii.

În timpul unui alt episod sever de poluare a aerului, înregistrat la sfârşitul lunii ianuarie, autoritățile le-au cerut locuitorilor din Bangkok să lucreze de acasă, o măsură care „este în continuare avută în vedere”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cum ajută o turmă de oi la conservarea orașului antic Pompeii | AUDIO