Confidenţialitate

Teza de doctorat a lui Petre Tobă şi cea din care se presupune că a copiat au fost depuse în aceeaşi zi

Controverse şi coincidenţe în privinţa plagiatului lui Petre Tobă.

Teza sa de doctorat a fost depusă înaintea publicării cărţii din care se presupune că a copiat.

Potrivit sesizării depuse la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor si Diplomelor Universitare de profesorul Cristian Dogaru, Tobă ar fi copiat, printre altele şi partea introductivă a tezei de doctorat din cartea unui alt poliţist, Ionel Tucmuruz.

Agentia de stiri News.ro a obţinut referatul emis în februarie 2011 de Universitatea Naţională de Apărare. Documentul arată că teza de doctorat a actualului ministru de Interne a fost depusă la catedra şcolii doctorale în 21 decembrie 2010, iar cartea semnată de Ionel Tucmuruz, din care se presupune că ar fi copiat Petre Tobă, a văzut tiparul în 2011 la Editura Universitară.

Daca între momentele în care au apărut cele două lucrări  există diferenţe,  atât teza de doctorat a lui Ionel Tucmuruz cât şi cea a lui Petre Tobă au mai mulţi numitori comuni: Universitatea Naţională de Apărare, chestorul general de Poliţie Anghel Andreescu drept conducător pentru ambele doctorate şi luna decembrie 2010 în care au fost depuse la catedra şcolii doctorale.

Mai mult, la depozitul Bibliotecii Naţionale, ambele teze au ajuns în aceeaşi zi.

O Comisie din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor si Diplomelor Universitare se va pronunţa la începutul lunii viitoare dacă lucrarea de doctorat a ministrului de Interne este sau nu plagiată