Texas va cânta în premieră în România

Texas va cânta în premieră în România, în festivalul B’estfest 2013.

Bucureştiul va avea parte de primul show confirmat de trupa scoţiană în Europa continentală, în cadrul noului turneu de promovare a celui mai recent album. B’estfest 2013 se desfăşoară între 5 şi 7 iulie, în B’estfest Park din Tunari, data exactă la care va câna Texas urmând să fie anunţată.

Texas a fost formată în anul 1986, de Johnny McElhone, avand-o ca solistă pe Sharleen Spiteri.

Trupa a lansat de-a lungul carierei şapte albume de studio, două albume live, două compilaţii şi nu mai puţin de 31 de single-uri, 11 dintre acestea ajungând în UK Top 10.

Cu peste 25 de milioane de albume vândute în întreaga lume, trupa Texas a fost premiată cu numeroase discuri de argint, aur şi platină în ţări precum Marea Britanie, Franţa, Olanda, Elveţia, Suedia, Germania şi Norvegia.

‘Southside’, primul material din cariera trupei, promovat de single-ul ‘I Don’t Want a Lover’, a fost lansat în anul 1989 şi a atras atenţia fanilor şi criticilor deopotrivă. Succesul internaţional a venit însă în anul 1997, odată cu cel de-al treilea album, ‘White on Blonde’, care a intrat în topurile din Marea Britanie direct pe prima poziţie, fiind premiat cu şase discuri de platină.

Cinci single-uri au fost lansate în total de pe acest material, toate devenind hituri la nivel internaţional, printre acestea numărându-se ‘Say What You Want’. Albumul a fost inclus de Q Magazine în topul 50 al celor mai bune materiale discografice. Anul 2010 a adus trupei o nominalizare la Brit Awards, la categoria ‘Best Album in the Past 25 Years’, pentru acelaşi material.