Confidenţialitate

Testat pozitiv la SARS-CoV-2, tenismenul Dan Evans ratează participarea la JO 2020

Dan Evans, tenismanul britanic cel mai bine clasat în ierarhia ATP (locul 28), a anunţat că nu va mai participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie – 8 august), după ce a fost testat pozitiv la SARS-CoV-2.

“Nu voi fi în măsură să mă pregătesc pentru a putea fi în formă în vederea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Sunt extrem de dezamăgit şi mă izolez în prezent, în conformitate cu liniile directoare stabilite de guvern”, a transmis sportivul pe reţelele de socializare.

În vârstă de 31 ani, Dan Evans fusese selecţionat pentru a evolua la simplu la Tokyo, alături de campionul olimpic en titre, Andy Murray, precum şi pentru a face pereche la dublu cu Neal Skupski.

Retragerea britanicului se adaugă forfait-urilor mai multor jucătoare şi jucători de top, din diferite motive, printre care Simona Halep, Serena Williams, Roger Federer şi Rafael Nadal.

Numărul unu mondial, sârbul Novak Djokovic, recentul câştigător al trofeului la Wimbledon, nu şi-a confirmat în mod oficial, până acum, prezenţa la JO 2020. El a declarat duminică, după victoria sa de la All England Club, că şansele să joace la Tokyo sunt de “50/50”.