Tesla Motors a concediat recent sute de angajaţi

Constructorul american de maşini electrice Tesla a concediat sute de angajaţi în cursul acestei săptămâni, după ce a efectuat mai multe evaluări de performanţă, derulate în perioada celei mai mari expansiuni din istoria companiei, conform New York Times.

Tesla efectuează anual evaluări de performanţă, în urma cărora se acordă adesea promovări sau bonusuri, dar pot duce şi la concedieri.

Deşi au confirmat informaţia, aceştia nu au dezvăluit numărul exact al salariaţilor care au fost puşi pe liber în urma evaluărilor.

Compania se află în perioada cu cea mai mare expansiune din istoria sa, după ce a preluat anul trecut producătorul de panouri solare SolarCity, într-o tranzacţie de circa 2,6 miliarde de dolari.

Tesla a fabricat circa 25.000 de vehicule în trimestrul al treilea, dar numai 260 dintre acestea au fost Model 3s, sub numărul preconizat, de 1.500 de unităţi, pe fondul unor blocaje neaşteptate în sistemul de producţie.

Directorul general şi fondatorul companiei, Elon Musk, a impus obiective agresive pentru extinderea fabricii sale din Fremont, California, care prevede creşterea volumului anual de producţie de la 100.000 de vehicule la 500.000 de unităţi.

Totuşi, concedierile ar putea arăta că problemele cu angajaţii au contribuit la dificultăţile întâmpinate la construirea Modelului 3s, potrivit publicaţiei The New York Times.

Sursă foto: Facebook
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS