Confidenţialitate

Terenul Romexpo trece gratuit în proprietatea Camerei de Comerț | AUDIO

Deputații au decis azi ca terenul de la Romexpo trece, gratuit, din proprietatea statului în proprietatea Camerei de Comerț și Industrie, după ce și Senatul a fost de acord cu acest proiect legislativ.

Este vorba de un teren de peste 40 de hectare care nu poate fi vândut sau ipotecat și nici nu i se poate schimba destinația în următorii 49 de ani.

Deputatul USR Cătălin Drulă a acuzat un tun imobiliar în timp ce Marton Arpad, de la UDMR, vrea să conteste legea la CCR.

“E vorba de devalizarea statului român de un teren de 46 de hectare, în cea mai bună zonă a Capitalei. O valoare estimată în zona sutelor de milioane de euro, care este transmis în proprietate privată, în mod neconstituțional și ilegal”, a declarat Cătălin Drulă.

“Dacă vom găsi destui colegi de-ai noștri cu o gândire normală, a unui stat de drept, vom încerca să atacăm la Curtea Constituțională”, a spus și Marton Arpad.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liberalii, prin vocea liderului de grup, Florin Roman, au susținut inițiativa legislativă.

“Discuția este una foarte simplă, dacă cei care au acele pavilioane, pot dobândi și terenul de sub acele pavilioane. Ca liberal, întotdeauna voi susține investițiile private”, a spus Florin Roman.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mediul de afaceri s-a opus intrării gratuite a terenului de la Romexpo în proprietatea Curții de Conturi, pe motiv că i-ar permite acestia să încaseze taxe de la întreprinzători.

Proiectul a fost aprobat cu 178 voturi „pentru”, 45 „împotrivă” și 13 abțineri și va merge la președinte pentru promulgare, dacă nu va fi atacată la CCR.