Confidenţialitate

Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: ”Fără hrană spirituală nu există sănătate publică” | VIDEO

Invitat într-o emisiune TV, Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a reluat duminică invitația adresată autorităților, dar și oamenilor la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța. Acesta a susținut că ”fără hrană spirituală nu există sănătate publică. Omul se îmbolnăvește mai înainte înautru, în suflet. Dacă sufletul este înegrit, trist, orice tristețe aduce boală”.

Arhiepiscopul Tomisului a făcut declarația duminică într-o emisiune de la Constanța TV. Tot aici, acesta a făcut o altă declarație controversată: „Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu, dar a venit la sărbătoare. A venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Noi nu îi chemăm cu forța, îi invităm. Cine voiește, este cuvântul Mântuitorului… Cine voiește, să vină! Nu e obligat!”.

Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a comentat și că cifrele avansate de autorități nu ar fi reale.

”Referitor la cei peste 10.000 de morți, statisticile arată că anul trecut au murit mai mulți. Acum știm și noi. Din cei 10.000, nici măcar jumătate nu au murit de Covid. Au fost boli asociate. Facem niște exagerări ca să aducem frica. Frica aduce boală”, a mai afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Ierarhul Tomisului a săvârșit duminică și urmează să facă și luni Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța. În acest lăcaş se păstrează o părticică din moaştele Sfântului Apostol Andrei, adusă din Grecia.

Sâmbătă și din nou duminică, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, i-a invitat pe preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, membrii Guvernului, parlamentari, precum şi pe reprezentanţii autorităţilor locale să participe la manifestările religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântul Andrei.