Confidenţialitate

Teodorovici, PSD: Le acord două săptămâni celor din Opoziție pentru a-și dovedi incompetența

Președintele executiv al PSD susține că rezultatul moțiunii de cenzură arată iresponsabilitatea politicienilor care au arătat că “sunt un produs comercial”. Eugen Teodorovici consideră că, în două săptămâni, Opoziția își va dovedi “incompetența”.

“Ceea ce s-a întâmplat astăzi arată nu doar indiferența ci, mai ales, iresponsabilitatea acelor politicieni care au arătat cu ușurință că sunt un produs comercial, negociat ca la tarabă. Au înțeles să pună, înaintea interesului celor care i-au trimis în Parlament, interesul personal sau, cel mult, pe cel de partid. Le acord vreo două săptămâni celor din Opoziție pentru a-și dovedi incompetența în fața românilor. Doar două săptămâni! Din păcate, factura acestui act al opoziției, al unor oameni mânați mai curând de motivații personale decât de dorința de a face bine și, mult mai grav, al unor înalți oficiali mânați de lăcomie sau lașitate și nu de loialitate față de țară sau națiune, va fi plătită chiar de către cei care i-au trimis în Parlament și în conducerea statului român”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Finanțelor.

Eugen Teodorovici este convins că ceea ce a realizat PSD nu va putea fi egalat.

“Și, din nefericire, mai am convingerea că incompetența și lipsa de viziune a unor aventurieri în oceanul politicii românești vor face ca nava, adusă pe linia de plutire și în direcția cea bună prin măsurile luate în timpul guvernării PSD, să fie din nou în pericol de a eșua sau, și mai rău, de a se scufunda, fără nicio șansă de ieșire la suprafață”, a mai notat social-democratul.

Deputatul PSD Marius Bota și deputatul Mihăiță Găină, fost membru PSD, au votat, la vedere, moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului. Bota și fostul deputat PSD Mihăiță Găină au fost printre cei patru semnatari PSD ai moțiunii de cenzură. Totodată, Gabriel Petrea, liderul TSD și fost ministru, a votat moțiunea de cenzură. El a fost aplaudat de parlamentarii Opoziției și huiduit de cei ai PSD.

Președintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări, vineri, la ora 11.00, pentru formarea unui nou Guvern, după ce moțiunea de cenzură a Opoziției a fost adoptată în plenul Parlamentului.