Tensiuni în PSD după pierderea prezidenţialelor

Liderul social-democrat Victor Ponta a fost învins de liberalul Klaus Iohannis în finala pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni.

Apar primele tensiuni în Partidul Social-Democrat după pierderea alegerilor prezidenţiale.

Liderul social-democrat Victor Ponta a fost învins de liberalul Klaus Iohannis în finala pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, propune o analiză a rezultatelor într-un congres al partidului.

Robert Negoiţă, vicepreşedinte PSD, declară că partidul ar trebui să facă ‘un pas în spate’, pentru a permite echipei lui Klaus Iohannis să guverneze.

Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD, consideră că o asemenea mişcare nu ar fi oportună. Potrivit acestuia, din discuţiile avute imediat după aflarea rezultatelor cu ai săi colegi din ţară, ‘părerea cvasi-unanimă este să nu ieșim de la guvernare’.

În schimb, Dan Şova este de părere că Liviu Dragnea, cel care s-a ocupat şi de campania lui Victor Ponta, ar trebui să demisioneze din funcţia pe care o deţine în conducerea formaţiunii.

Gabriela Firea, purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale a lui Victor Ponta, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că PSD rămâne la guvernare, iar partidul trebuie să fie unit.

Potrivit rezultatelor parţiale comunicate de Biroul Electoral Central, Klaus Iohannis a primit 6.242.825 de voturi, în timp ce Victor Ponta a fost votat de 5.211.097 persoane.