Tensiune crescândă în Spania, înaintea referendumului pentru independența Cataloniei

Escaladează tensiunile determinate de intenția guvernului regional al Cataloniei de a organiza un referendum pentru declararea independenței.

Curtea Constituțională de la Madrid a reacționat, hotărând ca organizatorii controversatei consultări populare să fie amendați cu sume cuprinse între 6.000 și 12.000 de euro pe zi.

Măsura vizează 24 de oficiali catalani, organizatori și militanți pentru referendum.

Luată în unanimitate, decizia magistraților constituționali este este cea mai recentă acțiune împotriva organizării referendumului

Cu toții vor fi obligați să plătească amenzi zilnice până ‘vor respecta rezoluțiile Curții’.

Spania consemnează o premieră, fiind pusă în aplicare o lege din 2015, care îi permite instanței de la Madrid să aplice amenzi autorităților sau funcționarilor care încalcă deciziile sale sau chiar să îi suspende din funcții.

Garda Civilă spaniolă a arestat, în ultimele zile, 14 înalți responsabili ai guvernului Cataloniei, cea mai dezvoltată regiune a Spaniei. Forțele de ordine au confiscat aproape 10 milioane de buletine de vot.

Acțiunie au scos în stradă zeci de mii de catalani, care vor organizarea referendumului de independență pe data de 1 octombrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS