Tenisul și durerile de la nivelul cotului 

Cotul jucătorului de tenis reprezintă aceeași afecțiune numită medical epicondilită laterală și se manifestă prin apariția durerilor la nivelul părții exterioare a cotului.

Aceste dureri apar în general atunci când se execută mișcări precum deschiderea clanței sau deschiderea unui borcan, dar unii pacienți cu epicondilită laterală au dureri constante, în repaus și pot afecta somnul.

Durerea se poate transmite prin antebraț până la nivelul încheieturii mâinii.

Cum apare această afecțiune numită cotul jucătorului de tenis? Deoarece durerea apare acolo unde anumiți mușchi ai antebrațului se inseră prin intermediul tendoanelor pe osul de la nivelul cotului, cauza par a fi leziunile repetate ale acestor tendoane, care conduc la inflamație. Leziunile se dezvoltă în urma suprasolicitării mușchilor antebrațului care presupun mișcări de rotație, similare celor pe care le facem când înșurubăm folosind o șurubelniță. Acest lucru poate fi rezultatul unor sporturi cum ar fi tenis, badminton, sau rezultatul unor mișcări repetitive precum utilizarea a diverse instrumente.

Printre modalitățile de tratament se numără evitarea mișcărilor care provoacă durere, antiinflamatoare și antialgice, fizioterapie și rareori intervenția chirurgicală.

Tratamentul este necesar atunci când durerile devin constante sau când apar în timpul nopții, când durerile persistă de mai multe zile sau dacă apare imposibilitatea de a îndrepta brațul.