Tenis: Turneul de la Wimbledon, ținta unei invazii de furnici zburătoare

O invazie a mii de furnici zburătoare a cauzat multe neplăceri jucătorilor, oficialilor și spectatorilor, la turneul de tenis de la Wimbledon, fără ca organizatorii să aibă la dispoziție metode eficiente împotriva gâzelor, relatează Reuters.

Temperatura și umiditatea ridicată a cauzat apariția a roiuri de furnici zburătoare, care și-au făcut cuib în fiecare colț și ungher din All England Club.

La meciul dintre Johanna Konta și Donna Vekic, arbitrul francez de scaun Kader Nouni a fost nevoit să-și pălmuiască fața pentru a scăpa de vizitatorii nedoriți. Jucătoarea croată a încercat de asemenea fără succes să scape de gângănii.

”Cu siguranță am luat acasă câteva insecte atât în burta mea, cât și în bagaje”, a declarat Konta după victoria în fața croatei.

Francezul Jo-Wilfried Tsonga a făcut de asemenea față cu greu insectelor în meciul câștigat cu italianul Simone Bolelli din turul 2: ”A fost ciudat. Erau roiuri, roiuri. Mi-au intrat în nas și în urechi”.

Americanul Sam Querrey a fost la un punct de a renunța din cauza furnicilor zburătoare: ”Aproape am vrut să mă opresc pentru ă mă loveau în față când încercam să lovesc mingea. Erau peste tot. Am pierdut un set după ce au venit furnicile. L-aș fi câștigat, probabil dacă nu m-ar fi deranjat atât de mult”.

După ce furnicile au obosit de atâta zbor au început să se târâie pe gazonul terenurilor, cauzând neobișnuite pete negre pe faimoasa iarbă de la Wimbledon.

Un asemenea fenomen este declanșat de regina furnicilor care își părăsește vechiul cuib în căutarea unui partener și pentru înființarea unei noi colonii, precizează Reuters.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS