Confidenţialitate

”Tenet” a obţinut încasări de peste 100 de milioane de dolari, în weekend

Filmul ”Tenet”, regizat de Christopher Nolan, a depăşit sâmbătă pragul încasărilor de 100 de milioane de dolari în box-office-ul internaţional, după ce a vândut pe parcursul acestui weekend bilete în valoare de peste 20 de milioane de dolari în cinematografele din China, informează Variety, citată de agenția Agerpres.

“Tenet” a avut premiera în Statele Unite în această săptămână, dar nu va fi proiectat în câteva pieţe majore nord-americane precum Los Angeles şi New York, unde cinematografele rămân închise din cauza epidemiei de coronavirus.

Acest film este considerat un test important pentru lanţurile cinematografice, grav afectate de pandemie. Proprietarii de cinematografe mizează pe o lansare mai amplă a peliculei “Tenet” şi sunt de părere că reputaţia lui Christopher Nolan de a produce filme de aventuri cu efecte vizuale spectaculoase va contribui la revigorarea unei industrii care a rămas închisă în mare parte a lumii începând din luna martie. Deocamdată nu este clar dacă un număr suficient de cinematografe se vor redeschide la timp pentru a ajuta Warner Bros. să obţină profit de pe urma filmului “Tenet”, care a avut un buget de producţie de 200 de milioane de dolari.

Totuşi, specialiştii se aşteaptă ca acest film să obţină încasări care vor depăşi cu puţin pragul de 20 milioane de dolari în weekendul său inaugural de proiecţii din Statele Unite. Producătorii speră că “Tenet”, care nu prea are concurenţi în această perioadă, va putea să aibă o prezenţă de durată în circuitul cinematografic şi să obţină încasări substanţiale.

Dacă se va apropia de pragul de 450.000.000 de dolari în box-office-ul mondial, atunci acest film va fi considerat un succes din punct de vedere financiar.