Tema pentru vacanţă dată de un profesor din Italia a devenit virală

Cesare Cata este profesor la o şcoală din Fermo, Italia şi le-a oferit elevilor săi o temă de vacanţă împărţită în 15 subpuncte care a devenit virală în întreaga lume, mai mult de 5000 de persoane alegând să o împărtăşească prietenilor de pe Facebook.

Printre cele 15 teme de vacanţă pentru elevii săi, care sunt liberi, la fel ca şi cei români, de la mijlocul lui iunie şi până la mijlocul lui septembrie, se numără acestea:

„cel puţin o dată, ieşi afară şi priveşte răsăritul”

„fă o plimbare la marginea mării gândindu-te la lucrurile pe care le iubeşti”

„dansează plin de curaj pentru că vara e un dans şi ar fi o prostie să stai departe”

„fii vesel ca soarele şi răzvrătit ca marea”.

Profesorul Cata le recomandă elevilor săi să citească mult „dar nu pentru că trebuie” şi speră că studenţii vor folosi pe timpul verii toate cuvintele noi învăţate în anul şcolar precedent.

„Cu cât ştii să spui mai multe lucruri, cu atât ştii să gândeşti mai multe lucruri şi cu cât poţi gândi mai multe lucruri, cu atât vei fi mai liber”, le mai spune profesorul italian elevilor, citat de The Huffington Post şi BBC.

Lista a devenit virală şi profesorul a primit mii de comentari şi aprecieri, fiind asemuit de agenţia italiană ANSA cu profesorul interpretat de Robin Williams în filmul „Dead Poets Society”.