Confidenţialitate

Teleorman: Spitalele intră în reorganizare, ca urmare a creșterii numărului de infectări cu SARS COV 2 | AUDIO

În Teleorman se reorganizează situația spitalelor, pe fondul creșterii ratei de infectare cu SARS COV2 a populației. Ca atare, Spitalul din Turnu Măgurele devine spital suport Covid, pentru a suplini nevoile județului pe linia luptei cu pandemia.

Până în prezent, la nivelul județului Teleorman exista un singur spital suport Covid, și anume spitalul “Caritas” din Roșiorii de Vede. Acesta, însă, nu mai face față internărilor, care au ajuns în prezent la 70 % din capacitatea unității spitalicești.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Teleorman, în câteva zile, Spitalul din Turnu Măgurele va începe să preia cazurile de infectări cu Covid 19. Ambele unități spitalicești au luat în calcul apariția unui val pandemic foarte puternic, așa că au suplimentat inclusiv numărul de paturi. Spitalele din Roșiorii de Vede și Turnu Măgurele vor avea cumulat o capacitate de 280 de paturi.

În ultimele două săptămâni, aproape 500 de teleormăneni au fost confirmați cu boala, iar rata de incidență cumulată a ajuns la 1,2 cazuri la mia de locuitori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Carmen Dumitrescu