TELEORMAN: Inundare controlată a unui teren de lângă Lacul Suhaia

Inundare controlată – aceasta este soluția găsită în cazului lacului Suhaia, din județul Teleorman – unde nivelul apei a crescut alarmant după ninsorile și ploile din ultima perioadă.

Digurile sunt slăbite, iar consolidările făcute de pompieri nu par să mai reziste mult.

Din acest motiv s-a creat un deversor – a explicat la Europa FM, șeful departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, peste 160 de gospodării din zeci de localităţi ale judeţului Teleorman au fost inundate, săptămâna trecută, din cauza topirii zăpezii, a precipitaţiilor din ultima perioadă și a scurgerilor de pe versanţi

Acum, în zonă nu există pericol de inundare a comunităţilor, însă mai multe hectare de teren agricol şi grădini pot fi afectate de apă.

Peste 150 de gospodării din zeci de localităţi ale judeţului Teleorman au fost inundate, săptămâna trecută, din cauza topirii zăpezii, a precipitaţiilor din ultima perioadă, a scurgerilor de pe versanţi sau a revărsărilor unor râuri.

Pompierii din Teleorman au acţionat, sâmbăta trecută, pentru scoaterea apei din două lacuri, în Dunăre, pentru a evita revărsarea peste localităţile apropiate, dar şi pentru supraînălţarea digului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS