Telekom analizează ofertele pentru Palatul Telefoanelor

Fosta Romtelecom a anunțat în septembrie că intenționează să vândă la clădirea construită între 1929 și 1934 în centrul Capitalei, în stilul zgârie-norilor americani.

Telekom a scos la licitaţie Palatul Telefoanelor din Bucureşti şi alte două proprietăţi din apropiere la un preţ de pornire cumulat de 21,6 milioane de euro, fără TVA. Cu un preţ de pornire de 10,7 milioane de euro, Palatul Telefoanelor este construit în stilul art deco și are un teren de 1.893 metri pătraţi și o suprafață utilă de 12.000 metri pătraţi.

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, a declarat că Romtelecom a primit nişte oferte de cumpărarea a Palatului Telefoanelor. Acum se verifică dacă acestea respectă caietul de sarcini după care vor fi transmise Ministerului Culturii care are drept de preempțiune fiind vorba de o clădire monument istoric. Dacă Ministerul Culturii nu va fi interesat de cumpărarea Palatului Telefoanelor, Primaria Capitalei are la rândul său o șansă pentru a cumpăra imobilul situat în Calea Victoriei.