Confidenţialitate

Telefonul vârstnicului: 1064 de apeluri, 120 de ore de conversație cu peste 510 apelanți în 3 luni

Telefonul Vârstnicului, linia telefonică gratuită şi confidenţială, operată de Fundația Principesa Margareta a României şi finanțată de Fundația Vodafone România răspunde nevoilor vârstnicilor din România.

La numărul de telefon 0800 460 001, aceştia primesc sfaturi şi sunt îndrumati de operatorii specializaţi în asistenţă socială ai Fundaţiei Principesa Margareta a României pentru rezolvarea problemelor pe care le au. Linia poate fi accesată şi de cei care doresc să semnaleze un abuz sau o situaţie dificilă a unui bătrân.

În cele trei luni de la deschidere, s-au primit apeluri din întreaga țară, atât din mediul rural, cât și din cel urban. Bătrânii au fost ajutaţi cu informații utile, sfaturi şi sprijin moral.

Cei mai mulţi au cerut ajutor financiar sau medical, informații practice sau au semnalat nişte abuzuri.

Unele dintre cazuri au fost redirecționate către ONG-uri locale care derulează activități pentru persoane vârstnice, direcții de asistență socială locale, cămine de bătrâni sau cluburi pentru seniori.

Alți apelanți au fost redirecționati spre programul derulat de Asociația ‘Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor’, asociație nou înființată de Fundația Principesa Margareta a României, care îi sprijină pe vârstnicii singuri.

Mulți români au apelat Telefonul Vârstnicului pentru a susține financiar sau prin voluntariat programul.

Telefonul Vârstnicului poate fi apelat gratuit la 0800 460 001, de luni până vineri, între orele 08:00 şi 20:00.

foto: sanatateabuzoiana.ro