TelDrum pierde insula Belina

Consiliul Judeţean Teleorman a adoptat un proiect de hotărâre prin care are loc reîntoarcerea insulei Belina şi a Braţului Pavel în domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române, după ce acestea au ajuns în urmă cu cinci ani, prin intermediul aceluiaşi CJ Teleorman, să fie închiriate de Tel Drum.

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Judeţean a treacut, luni, cu o majoritate lejeră, cu doar cinci abţineri, proiectul de hotărâre prin care instituţia vrea să scape de problema reprezentată de Insula Belina şi Braţul Pavel, în condiţiile în care DNA are deschis un dosar privind modul cum s-a făcut transferul de la Apele Române la Consiliul Judeţean, pentru ca mai apoi să ajungă la Tel Drum.

Consiliul Județean Teleorman a solicitat Guvernului ca Insula Belina şi Braţul Pavel să fie transferate din proprietatea publică a statului şi din administrarea Apelor Române în proprietatea publică a CJ, ca să dezvolte un proiect turistic şi de agrement.

Acest transfer a avut loc în noiembrie 2013, iar CJ urma să dezvole turistic zona, prin construcţia unui complex turistic şi sportiv, cu hotel, bazine de înot şi pensiuni, o tabără cu plajă.

La o zi după ce au fost finalizate documentele, CJ a transferat Insula Belina şi Braţul Pavel la Tel Drum.

În hotărâre se preciza că, în cazul în care în cinci ani nu sunt finalizate investiţiile promise, va avea loc revenirea suprafeţelor în domeniul public al statului şi din administrarea Apelor Române.

Exit mobile version