Teatrul ODEON deschide stagiunea cu ”Eu. O casă de păpuși” / Regia: Carmen Lidia Vidu

Stagiunea se va deschide la Teatrul ”ODEON” sâmbătă, 26 septembrie. Până atunci, o să aflăm cum reîntâlnirea dintre o actriță și o spectatoare (azi regizor) a dus la nașterea spectacolului ”EU.O CASĂ de PĂPUȘI”. Amănunte – la ora 16.50, în rubrica ”Sus cortina!”, la Europa FM.

Actrița Aura Călărașu, în vârstă de 50 de ani, s-a prezentat la o selecție în vederea montării unui spectacol în București.
La casting asista regizoarea Carmen Lidia Vidu, care se pregătea să monteze un spectacol de Henrik Ibsen.
Aura Călărașu este actrița pe care Carmen Lidia Vidu o admira foarte mult în copilărie. Pe atunci, Aura Călărașu juca la Arad și i-a lăsat copilei Carmen impresia unei dive, o ”femme fatale”, care – după, acum, după mulți ani – a inspirat-o pentru noua montare.
Așa s-a ajuns la piesa ”Eu. O casă de păpuși”, cu Aurea Călărașu protagonistă.

Spectacolul include proiecții de film și muzică live, interpretată de o soprană ce poartă un cap imens de păpușă. Toatele elementele de construcție a show-ului au fost alese pentru a transmite un mesaj profund: ”Gândește înainte să acționezi, că ți se duce viața, și rămâi singur, iar singurătatea e fatală”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Regizoarea Carmen Lidia Vidu , în dialog cu Iorgu Ianuși.

Afis-Casa e Papusi

”Slavă Domnului, sunt workaholică, sunt Capricorn, îmi place mult să muncesc. Și atunci, în urma mea, măcar trepele acestea sunt solide, e munca mea, că e bine că-i prost, dar a rămas! Dar știu că mi-am pierdut frumusețea tinereții prin relații amăgitoare, prin false căsătorii, logodne și vise. E foarte important ca femeia să înceapă să gândească”, spune regizoarea Carmen Lidia Vidu în interviul acordat Europa FM.

”E o combinație mobidă, între casă, copil , bărbat, dar toate cu un miros de putrefacție”, spune Carmen Lidia Vidu.

Ibsen2

CasaPapusi

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS