Teatrul Elisabeta: ”O noapte cu Edith Piaf” / La Scena: ”Laugh Story”

Teatrul Elisabeta ne invită miercuri, 21 ianuarie, de la ora 20.00, la un spectacol dedicat actriței și cântăreței Edith Piaf, o reprezentație-jurnal numită ‘O noapte cu Edith Piaf’. Tot de la ora 20.00, teatrul ‘La Scena’ a programat ‘Radio Live: Laugh Story’, o poveste de dragoste cu Anca Sigartău, o aventură ilustrată cu muzică live.

‘Avea un limbaj de birjar, capricii incredibile si dadea tuturor ordine cu multa autoritate’, declara biograful actriței și cântăreței Edith Piaf.

În 2013, în Franța, au fost comemorați 50 de ani de la moartea legendei muzicii pariziene.

Teatrul Elisabeta ne propune ‘O noapte cu Edith Piaf’, o adaptare realizată de Edith Nicolici după Jean Cocteau, cu 4 actrițe – însoțite de 4 actori – ce joacă în rolul amanților artistei – AUDIO.

La debut, în 1935, Édith Giovanna Gassion și-a luat pseudonimul ‘Piaf’ (care înseamnă în argo-ul parizian vrabie). Dar, până atunci, a avut o viață încercată de greutăți. A fost crescută de bunica ei, patroană de bordel. După sfârșitul primului război mondial, a însoțit un circ ambulant alături de tatăl său. Cânta la colț de stradă pentru a putea supraviețui.

La 17 ani, a rămas însărcinată în urma unei legături amoroase. Numai că fiica ei a murit din cauza unei meningite. Édith decade, treptat: ajunge în lumea proxeneților, a traficanților de droguri, a prostituției, dar continuă să cânte pe străzile Parisului.

Revenind în 1935, proprietarul unui cabaret o invită să cânte în localul său. Apariția sa marchează debutul carierei sale artistice…

***

De la ora 20.00 la Teatrul ARCA-La Scena, ne așteaptă actorii Anca Sigartău și Ionuț Burlan. Ne vor spune o poveste de dragoste…cu umor, ‘RADIO LIVE: Laugh Story’ , un text de Theo Herghelegiu – AUDIO.

Este, de fapt, un concert, presărat cu povestea, în episoade, a unei iubiri care se naște, trăiește și… o ia la vale, așa cum fac toate iubirile, la un moment dat.

Actorii vor fi acompaniați de Călin Grigoriu – la chitară și mandolină, Tiberiu Chiranus – la pian, Cezar Cazanoi și Ștefan Diaconu – la saxofon și flaut și Paul Luculescu -percuție.