Confidenţialitate

Teatrul din Mariupol, în care erau adăpostiți în jur de 1.000 de ucraineni, bombardat de trupele rusești

Trupele rusești au bombardat teatrul din orașul port Mariupol, a confirmat Serghei Orlov, viceprimarul orașului, pentru Europa FM, care a adăugat că în incinta clădirii se aflau la adăpost foarte mulți ucraineni.

Potrivit unei alte declarații oferite de Serghei Orlov pentru postul BBC, în momentul bombardamentului în interiorul teatrului se aflau între 1.000 și 1.200 de ucraineni.

Acesta a mai spus că momentan nu se cunoaște numărul victimelor.

Orașul Mariupol a fost înconjurat de forțele ruse, iar în acest moment în jur de 300.000 de oameni s-ar afla în continuare în oraș, fără apă curentă, electricitate sau căldură.

În plus, rezervele alimentare și cele sanitare sunt pe terminate, iar forțele invadatoare nu ar permite intrarea în oraș a ajutoarelor umanitare.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, orașul port se află constant sub bombardamente, cu întregi cartiere puse la pământ. Un atac de săptămâna trecută la o materninate a distrus unitatea medicală, ucigând 5 persoane.

Orlov a mai declarat pentru BBC că un convoi de civili ce urmau să părăsească orașul a fost atacat de armata rusă, fapt ce a dus la rănirea mai multor persoane.

Foto: Serghei Orlov, viceprimar Mariupol

Citește și: Curtea Internațională de Justiție: Rusia trebuie să suspende imediat operaţiunile militare

Citește și: Peste 100 de spitale au fost bombardate în Ucraina de la începutul războiului, anunță Ministerul Sănătății din țara vecină | AUDIO