Confidenţialitate

Teatru în aer liber, la Grădina Herăstrău

După o lungă pauză, o parte din producţiile teatrale se reiau în aer liber, la Grădina de Vară Herăstrău, a Teatrului Constantin Tănase.

Primele titluri programate suntGaiţele,All Inclusive şi Pe o pânză de păianjen.

“Gaiţele”, piesă regizată de Gelu Colceag, a avut avanpremiera pe 13 februarie şi premiera pe 20 februarie 2020, ambele cu casa închisă şi a dominat imediat preferinţele spectatorilor.

Spectacolul, care are la bază textul lui Alexandru Kiriţescu, reflectă de data aceasta viziunea regizorală a lui Gelu Colceag. Din distribuție fac parte actori consacrați, precum Maia Morgenstern (Aneta Duduleanu), Carmen Tănase (Zoia), Adriana Trandafir (Fräulein) şi Virginia Rogin (Lena).

Acestora li se alătură: Manuela Hărăbor/Ioana Ancea, Tudor Istodor, Diana Cavallioti, Gabriel Fătu, Doina Teodoru/Andreea Chiriţescu, Ion Ionuţ Ciocia, Cosmina Dobrotă/Mariangela Codlea.

Rezultă o montare vie, alertă, ironică şi înţepătoare, cu personaje groteşti, situaţii hilare şi relaţii absurde, în care cei prezenţi pot vedea, ca printr-o oglindă deformată, cum suntem, cum trăim, cum iubim şi mai ales cum ne chinuim (reciproc), de dragul aparenţelor. Râsul este garantat, chiar şi atunci când, dincolo de oglinda aparanţelor, adevărul doare.

“Gaiţele” se va juca trei zile consecutiv pentru publicul bucureştean, pe 26, 27 şi 28 iulie.

Comedia “All Inclusive” se joacă din 2017, cel mai adesea cu sala plină. Acţiunea gravitează în jurul familiei formate din Maurice (Marius Manole), Margaret (Medeea Marinescu) şi fiica lor Adele (Diana Roman).

Ajunşi în preajma vârstei de 40 de ani, cu o fiică de 20, cei doi părinţi par să fie într-o căutare perpetuă a unui ideal nedefinit, tânjind mereu după altceva decât ceea ce le-a oferit viaţa până în acel moment.

Existenţa lor ia o turnură neaşteptată atunci când Adele, tânără studentă, anunţă că trăieşte o poveste de dragoste şi aşteaptă un copil de la nimeni altul decât profesorul ei Vincent (Vlad Zamfirescu).

Iar tatăl Adelei, Maurice (Marius Manole) traveresează criza vârstei de mijloc crezând că îşi va găsi fericirea chiar în braţele veselei Monique (Mirela Oprişor), sora iubitului fiicei sale.

“Pe o pânză de paianjen” a avut premiera în iulie 2019. Povestea, descrisă drept o “dramă matrimonială cu un twist cu boală mortală”, îmbină momentele comice, cu pasajele ce dau de gândit si cu răsturnările de situaţie surprinzătoare.

Andu (Vlad Zamfirescu) îşi anunţă în miez de noapte soţia, pe Alma (Medeea Marinescu), ca va pleca la mânăstire. Definitiv.

Prietenii de o viaţă ai cuplului, Lori (Mirela Oprişor) şi Petrişor (Marius Manole/Andi Vasluianu) sunt convocaţi să dea o mână de ajutor în ceea ce pare a fi o glumă cu iz de criză matrimonială.

Când însă celor patru li se alătură şi Dorotheea (Diana Roman) devine greu de spus dacă lucrurile se complică ori se simplifică. Perdeaua aparenţelor se ridică, povestea devine mai profundă, dar şi mai intensă.

Ceea ce pare a fi doar teorie învăţată în facultate de domnişoara psihiatru, se dovedeşte a fi o turlburătoare experienţă de viată, într-o poveste în care “adevărul nu e întotdeauna cel mai cinstit răspuns pentru celălalt”.

Toate detaliile şi regulile de acces sunt de găsit pe startickets.ro, ticketstore.ro sau pe pagina de Facebook Cortina Ag Teatru.