Confidenţialitate

Tbilisi: Protest față de violenţele la adresa comunităţii LGBT+ | VIDEO

Mii de persoane au ieşit în stradă, marţi, în capitala Georgiei, pentru a denunţa violenţele împotriva comunităţii LGBT + produse cu o zi înainte şi care au dus la anularea unui marş Pride.

Manifestanţii s-au adunat în tăcere în faţa Parlamentului din Tbilisi, fluturând steaguri în culorile curcubeului, precum şi drapeluri ale Uniunii Europene.

Poliţia a înconjurat zona pentru a-i proteja de cei aproximativ 200 de activişti anti-LGBT + care au organizat o contramanifestaţie în apropiere şi au făcut mai multe încercări de a forţa barajul.

“Nu putem tolera nicio formă de violenţă care vizează minorităţile din această ţară”, a declarat un participant AFP. “Homofobia nu aparţine acestui secol”, a adăugat el.

“Suntem aici pentru a spune guvernului că respectarea drepturilor omului este pentru toată lumea”, a declarat un student.

Activiştii georgieni care apără cauza LGBT + au renunţat, luni, la organizarea unui marş Pride după ciocnirile provocate de grupurile ostile.

SUA, Uniunea Europeană şi alte 16 ţări au condamnat “atacurile violente asupra activiştilor, membrilor comunităţii şi jurnaliştilor, precum şi incapacitatea liderilor politici şi religioşi de a condamna aceste violenţe”.

Deşi mentalităţile se schimbă încet în această fostă republică sovietică care doreşte să se apropie de Uniunea Europeană, violenţa homofobă continuă să se manifeste în mod regulat.

Foarte influentă în Georgia, Biserica Ortodoxă a făcut apel, la rândul său, la o rugăciune publică, luni, împotriva paradei minorităților sexuale.