Confidenţialitate

Taximetriștii au protestat în mai multe orașe, nemulțumiți de „concurența neloială” – VIDEO+AUDIO

În mai multe orașe, este astăzi imposibil să găsești un taxi.

În București, de exemplu, Piața Victoriei este galbenă.

Sute de taximetre sunt în fața Guvernului, dar și pe străzile laterale.

Taximetriști sunt nemulțumiți de ceea ce ei numesc concurența neloială din partea UBER și amenință că dacă Guvernul nu va modifica legea care le reglementează activitatea, la finalul lunii vor bloca traficul în București și în țară.

„Stăm câte 12-13 ore pe stradă, să facem plan, benzină și să mai ducem și acasă ce mai rămâne.”

„În alte țări, taximetria e cea mai respectată. ”

„În noaptea de Revelion s-a spus că au cerut taximetriștii 2 milioane. Păi și la UBER la fel a fost! Nu sunt de acord nici cu ăia care stau la colț și nu folosesc aparatul!”

„Ne deranjează că nu mai avem loc să muncim din cauza lor. Noi nu avem nimic cu cei care practică UBER, ci cu Guvernul care le permite lucrul ăsta. Dacă nu, ne facem toți uberiști! S-a ajuns în situația asta și din cauza unor taximetriști care fac prețuri, au mașini murdare …”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Taximetristii au blocat piețe sau străzi și în alte orașe din țară. La Brașov, Slatina Arad și Iași – au protestat câteva sute de taximetristi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șoferii de UBER susțin, însă, că și ei plătesc impozit catre stat, iar plata cursei se face in sistem bancar – care e mai usor de urmarit, inclusiv de fisc. In plus, nu se pune problema unor soferi Neautorizați: pentru a lucra, ei trebuie sa obtina atestatul de transport persoane de la Autoritatea Rutiera.

Alexandra Dinu a stat de vorbă si cu un șofer ce lucreaza prin intermediul acestor aplicații. In opinia lui, protestul taximetriștilor este nejustificat:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.