Taxa de stalp ar urma sa aduca la bugetul statului bani mai multi decat estimase Ministerul de Finante la inceputul anului

Secretarul de stat Dan Manolescu a declarat că la minister au fost înregistrate, ieri, declarații de plată de peste 1 miliard de lei, mai mult decât dublu față de cifrele înscrise în bugetul pe 2014.

La începutul anului Guvernul estima că impozitul pe construcții speciale va genera venituri de aproape 500 de milioane de lei. Însă din declarațiile depuse de companii reiese că statul ar urma să încaseze peste un miliard de lei.

Premierul Victor Ponta spunea recent că Executivul va obţine din acest impozit un surplus de venituri, cu mult peste ţinta stabilită de Fondul Monetar Internaţional. Mai mult șeful Guvernului promitea că impozitul reprezintă unul dintre principalele argumente pentru a reduce contribuţiile de asigurări sociale.

Taxa pe stâlp reprezintă 1,5% din valoarea construcţiei și a fost introdusă la începutul anului. Companiile vor achita această taxă în două tranșe: în mai și în septembrie.