Confidenţialitate

Taxa de solidaritate revine sub numele de „taxa pe educație și sănătate”. Când va fi introdusă | AUDIO

Noi discuții în coaliția de guvernare privind modificările la Codul Fiscal: PSD propune introducerea unei taxe pe solidaritate sub numele de „taxa pe educație și sănătate”. Taxa nu va fi introdusă de anul acesta. Marile companii vor plăti această taxă.

PSD ar dori ca marile companii să plătească o taxă de 0,5% sau 1%. Acești bani ar trebui să se ducă într-un fond special care să finanţeze proiecte pe educație și sănătate, potrivit unor surse citate de Știrile ProTV.

Taxa nu se va chema „taxa pe solidaritate”, ci „taxă pe ducație și sănătate”.

Întrebat de aceste modificări la Codul Fiscal, ministrul Finanțelor nu a vrut să dea mai multe detalii. Adrian Câciu spune că în această săptămâna coaliția va lua o decizie.

„Este o anumită contribuție pentru ceea ce înseamnă sistemul de educație, sistemul de sănătate. Toți știm că avem nevoie de investiții masive în aceste domenii și dezbaterea în cadrul coaliției urmează să se finalizeze, sper, săptămâna aceasta”, a spus Câciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Social democrații își doresc și acordarea de deduceri fiscale pentru angajații cu venituri sub 6000 de lei. Nu se știe clar dacă este vorba de venit net sau brut. O altă propunere ar fi impozitarea progresivă a pensiilor speciale.

Partenerii din coaliție – cei de la PNL – au anunţat deja că anul acesta nu vor fi introduse taxe şi impozite noi.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Programul lui Emmanuel Macron în România. Cât de importantă este vizita președintelui Franței pentru întreaga regiune | AUDIO